VWG Ochtendexcursie Harderbroek zaterdag 23 oktober 2021


De Vogelwerkgroep van Natuurvereniging IJsseldelta organiseert op zaterdag 23 oktober a.s. een ochtendexcursie naar het Harderbroek. Het natuurgebied Harderbroek ligt tegenover Harderwijk en grenst aan het randmeer Wolderwijd. Hier vind je uitgestrekte rietvelden, ruige moerassen, graslanden en pril oerbos.

Het Harderbroek is ieder seizoen de moeite waard om te bezoeken. Je kunt het gebied verkennen via het laarzenpad; deze start bij de parkeerplaats aan het Ganzenpad.

Vanaf hier loop je door een prachtig stukje bos en over orchideeënweiden naar een vogelkijkhut. Daar heb je een prachtig uitzicht over het Harderbroek en kun je de vogels in het moerasgebied goed bekijken.

Vogelparadijs

Met uitgestrekte rietvelden, ruige moerassen, graslanden en pril oerbos vormt het Harderbroek samen met het Harderbos en de Kievitslanden een van de meest gevarieerde natuurgebieden van Flevoland. Voor vogelliefhebbers een waar paradijs. Bijzondere vogels als rietgors, roerdomp en baardmannetje voelen zich in dit natte gebied goed thuis.

We vertrekken om  08:00 uur vanaf het Burg. Berghuisplein en we zijn ca. 12.30 uur terug in Kampen.

De leiding berust bij  Nico Goosen telefoon 06 23778880 of 038 3329008. I.v.m. carpooling uiterlijk donderdagavond 21 oktober  a.s. aanmelden.

Meerijden kost € 5,00.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *