Herstel Jan Nap toren

v.l.n.r. Hans Rensen ( natuurvereniging IJsseldelta), Jeroen den Hartog ( Staatsbosbeheer) en Gonny vd Weerd

Nabij de balgstuw in Kampen staat een uitkijktoren die in de afgelopen jaren een bekende en geliefde plek voor vele vogelaars en andere natuurliefhebbers uit geheel Nederland is geworden. Vanaf deze toren heeft men een prachtig uitzicht over de rietlanden van de uiterwaarden en de monding van de IJssel en het Zwartewater, met al zijn verschillende vogelsoorten. Ook heeft men vanaf de toren mooi zicht op een zeearendennest. Je kunt daar dus prachtig zeearenden spotten!

Op 2 oktober 2010 is in samenspraak met Staatsbosbeheer en de Natuurvereniging IJsseldelta, de toren vernoemd naar Jan Nap.  Hij was één van de pioniers van het gebied, vogelkenner, en geruime tijd voorzitter van Natuurvereniging IJsseldelta. Helaas was Jan in 2009 overleden.

Na vele jaren in weer en wind gestaan te hebben is de Jan Naptoren helaas in een dusdanige staat dat hij niet meer gebruikt kan worden. Om de toren te verduurzamen is veel geld nodig. Staatsbosbeheer wil ook graag de toren herstellen en heeft hiervoor een mooi plan opgezet. Om dit te ondersteunen heeft de Natuurvereniging IJsseldelta een donatie overhandigd van €1000, – aan Jeroen den Hartog, de boswachter van de IJsseldelta. De weduwe van Jan Nap, Gonny van de Weerd, kon daarbij gelukkig aanwezig zijn.

 De totale kosten voor duurzaam herstel van de uitkijktoren zijn begroot op €40.000,-.  De hoop is dat samen met het bedrijfsleven en sponsoren € 30.000,- wordt gerealiseerd. Voor de overige €10.000,- is een Crowdfunding actie opgezet door het Buitenfonds.

Wilt u ook een bijdrage leveren aan het herstel van de Jan Nap toren, door middel van donatie of sponsoring, dan kunt u meer informatie vinden op de website van het Buitenfonds

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *