Vogelcursus voor beginners in het voorjaar van 2018.

Vogelcursus voor beginners in het voorjaar van 2018 door Natuurvereniging  IJsseldelta  Kampen

Dit voorjaar organiseert de vogel werk groep  van de Natuurvereniging IJsseldelta vanaf begin maart a.s. een vogelcursus voor beginnende vogelaars.

De cursus bestaat uit vier theorie avonden met daaraan gekoppeld een (ochtend) excursie naar een gebied in de omgeving van Kampen.

Tijdens de theorie avonden zal naast de herkenning van o.a. tuin-, park-, bos-  en weidevogels ook de bouw van vogels, vogeltrek en het broeden van vogels  de revue passeren. Bovendien zullen de moderne mogelijkheden zoals het gebruik van een app en het opzoeken van o.a. vogelkijkplekken belicht worden.

De cursus zal gehouden worden op De Hooizolder, Groenestraat 94, 8261 VJ Kampen. De cursus start om 19.30 uur en duurt inclusief een pauze tot 21.30 uur.

De cursus vindt plaats op de volgende avonden:

Donderdag 8 maart 2018 Donderdag 22 maart, Donderdag 5 april en Donderdag 19 april 2018

De excursies zijn in principe op de zaterdag(morgen) na de cursusavond.

De kosten voor deze cursus bedragen EUR 15,– per persoon, dit is exclusief de (carpool) kosten, voor de excursies.

Opgave graag voor 25 februari a.s. per e-mail via info@natuurverenigingijsseldelta.nl

of telefonisch bij Nico Goosen 06-23778880 of Oscar de Pauw 06-13750331

Nadere informatie over het programma ontvangt u zo spoedig mogelijk na uw aanmelding.