Kunst Vogel Manifestatie “Heel Nederland de lucht in” voorjaar 2016

Mussen door Loes Botman

Mussen door Loes Botman

In de expositie op Schokland staan de vogels centraal die op en rond dit werelderfgoed hun leefgebied hebben. In de tentoonstelling komt een rijk palet aan vogelsoorten in diverse kunstuitingen aan bod.

Tijdens de expositieperiode organiseert het museum samen met Stichting Het Flevo-landschap een aantal vogelexcursies op het voormalig eiland Schokland. Op deze wijze maak je als bezoeker zowel binnen als buiten het museum op gevarieerde wijze kennis met de vele vogels die dit gebied rijk is.

In het voorjaar van 2016, het hoogseizoen voor vogels,  zal  de ware vogelaar zijn hart kunnen ophalen. Op 7 vogelvriendelijke hotspots in Nederland zullen ze neerstrijken, de ‘Hoogvliegers van het Laagland’.  En in hun kielzog de zwermen liefhebbers, verleid door zoveel  kansen op bijzondere waarnemingen en kijkgenot. Het nieuwste puttertje, de laatste huismus, de ultieme ijsvogel…

‘Heel Nederland de lucht in’ is de titel van een landelijke KunstVogelManifestatie  die in april 2016 van start zal gaan. Ruim 110  kunstenaars van naam en faam  presenteren hun ‘vogelwerken’  landelijk verspreid.  Een uitwaaierende Nederlandse  ‘kunstbelt’ van Appingedam, via Nieuw Amsterdam, Schokland , Rotterdam, Den Haag en Middelburg met slot Zeist als middelpunt.  Een uniek gebeuren. Nog nooit stond de Vogel zo in de Kijker. In schilderijen, grafiek, aquarellen pastel, brons, steen of hout ….  Eenmaal besmet met het vogelvirus raak je  als kunstenaar nooit meer uitgevogeld.

De afbeelding in dit bericht is werk van Loes Botman

Meer informatie vindt u op de volgende pagina:

https://schokland.nl/activiteiten/kunstvogel-manifestatie

Comments are closed.