Lezing nachtvlinders 25-2-2016 door Evert Ruiter

nachtvlinder

Op donderdag 25 februari as. (en niet zoals abusievelijk in de Ratelaar vermeld op 12 februari) organiseert Natuurvereniging IJsseldelta een lezing over Nachtvlinders.

De lezing zal gegeven worden door Evert Ruiter van Alcedo Natuurprojecten uit Zwolle.

Nachtvlinders staan algemeen bekend als grauwe motten die ’s avonds en ’s nachts rond de buitenlamp zwermen. Maar grauw zijn ze zeker niet, want de kleurenrijkdom is minstens net zo groot als die van dagvlinders. Kennen we in Nederland nog maar 40 dagvlinders, van nachtvlinders bestaan er meer dan 2000. En ook die vervullen een bijzondere rol in de natuur en binnen ecosystemen. Tijdens de lezing wordt het verschil tussen dag- en nachtvlinders belicht en ingegaan op de bijzondere diversiteit die er bestaat. Verder wordt een klein aantal makkelijk herkenbare soorten nader besproken.

Aanvang van de lezing is 20.00 uur en zal worden gehouden op de Hooizolder boven de museumboerderij, Groenestraat 94, Kampen.

Zaal open v.a. 19:15 uur. Koffie, thee en frisdrank verkrijgbaar.

Leden van Natuurvereniging IJsseldelta hebben gratis toegang en niet leden betalen 4,00 Euro.